Vakantiehuis Lemster Molly

Lemmer

Het dorp ligt 5 km van Lemmer, een beroemd, pittoresk watersport dorp. De moeite waard om te bekijken door de gezellige binnenstad. De boten varen dwars door het dorp heen, pal langs de vele gezellige terrasjes. Ook is er een strand in Lemmer waar je vanaf 1-5 tot 1-10 officieel met de hond op mag. In het hoogseizoen is er een klein afgezet stukje strand waar de hond los op het strand mag lopen en zwemmen.

Kuinre

Op 5 km afstand begint het Kuindrebos, het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Dit ligt op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Een rijk en afwisselend bos van formaat. Hier zijn vele wandel en fietsroutes uitgezet. Ook is er een snuffelroute, speciaal voor honden wat dwars door het bos en langs water loopt.

Kuindrebos

Nationaal park de Weerribben.

Weerribben en Wieden vormen samen het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Water en land wisselen elkaar voortdurend af. Hierdoor is er leefruimte voor allerlei soorten planten en dieren. Kortom, Nationaal Park Weerribben-Wieden is een prachtig en uniek natuurgebied.

In de Wieden is één wandelroute waar honden aangelijnd mee mogen: het Veenweidepad ten zuiden van Wanneperveen.

Nationaal park de Weerribben

De Friese Wouden

'Het mooiste stukje Drenthe in Friesland’ noemen de Drenten De Friese Wouden gekscherend. Waar je in het westen en midden van Friesland vooral meren vindt, toont de zuidoosthoek een ander gezicht.

Kleinschalige landschappen met mooie bossen, houtwallen, heideveldjes, graslanden en kronkelende beken wisselen elkaar af. En er is hier van alles te doen.

De friese Wouden